OSKARA, Kukai Dantza Company

NÄYTELMÄ ESITETÄÄN KORONAN VUOKSI VUONNA 2022

Karelia-salissa, Kulttuuritalo Virta, , 60 min
Liput: 40€ / 36€ / 31€, 
LIPUT TULEVAT MYYNTIIN MYÖHEMMIN

Kulttuuritalo Virrassa esitetään lukuisilla palkinnoilla palkittu mm. Avignonin festivaalilla vieraillut espanjalainen Kukai Dantza Company tanssiesityksellään Oskara. Esityksen on ohjannut nykykoreografian tähti Marcos Morau. Hänen ohjaamaansa tanssitaidetta esitetään useissa Euroopan maissa. 

Oskara on fuusio, jossa sulautuu yhteen kaksi koreografista maailmankaikkeutta, luomalla kaksi silmäystä tanssiin, jotka horjuu popularistisen alkuperän ja avantgardistisen ilmaisun välillä. ”Oskara” on installaatioteos, joka tarkastelee baskikulttuurin eri puolia ja myyttejä alusta nykyisyyteen – kaivertaen esiin plastisen ja tunteikkaan polun täynnä symboleja, sekä monitulkintaisen ja hämmentävän ikonografian, joka mitä kiistattomammin sisältää koko ihmiskunnan historian.

Upea, modernin koreografian tähti – Marcos Morau, on luonut Kukai Dantza Companylle uskomattoman kauniin tanssiteoksen, jota on esitetty useilla arvostetuilla eurooppalaisilla festivaaleilla. Kaiken ytimessä on identiteettiä koskeva vuoropuhelu: ”Kuka minä olen?” Tanssista tulee instrumentti etsien vastauksia eurooppalaisten avainkysymyksiin: perinteet ja vapaus, maat ja kielet, luovuus ja kaanonit, menneisys ja tulevaisuus.

The Kukai Dantza company was founded in 2001 in Errenteria in the Basque country by dancer and choreographer Jon Maya. They have developed a form of contemporary dance drawn from the roots of Basque culture. Their creations, like Gelajauziak or Erritu, have met with acclaim on the international stage and received many awards. Since 2008, the company has worked with prestigious choreographers like Cesc Gelbart, Israel Galván, Sharon Fridman, or Marcos Morau.

Born in Valencia in 1982, Marcos Morau trained at the Institut del Teatre de Barcelona, the Conservatorio Superior de Danza de Valencia, and Movement Research in New York. In 2005, he created the collective La Veronal with artists from other disciplines. The Barcelona-based group has since developed very expressive hybrid creations, whose aesthetics borrow from cinema, literature, painting, or photography. Among other international awards, Marcos Morau won the 2013 Prix national de la danse.

Distribution

With Julen Achiary (singer)

Dancers Eneko Gil, Ibon Huarte, Alain Maya, Martxel Rodríguez, Urko Mitxelena

Company direction Jon Maya
Choreography Marcos Morau
Dramaturgy Pablo Gisbert
Choreography assistant Lorena Nogal, Marina Rodriguez
Music Xabier Erkizia, Pablo Gisbert
Costumes Iraia Oiartzabal
Production: International relationship and sales : Agente129 / AnSó. Raybaut-Pérès Production Kukai Dantza

Co-production San Sebastián Capitale européenne de la culture 2016, Donostia Kultura Victoria Eugenia Theater, Scène nationale du Sud-Aquitain, Malandain Ballet Biarritz

Witht the support of Gouvernement basque, Ville d'Errenteria, Errenteria Kultura Kreaktiboa

With the help of Etxepare