Black & White Theatre Festivalin ajankohta vuonna 2020 on muuttunut.

Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatterifestivaaleista järjestetään Imatralla 28.7.-1.8.2020. Festivaalin teemana on ”Jälki”. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kokoaa Imatralle jälleen monipuolisen ohjelmiston.

Festivaalin tarkoituksena on esitellä kansainvälistä teatteria sen kaikissa ilmenemismuodoissaan ja koota yhteen teatterialan ammattilaisia ympäri maailmaa houkuttelemalla kaiken ikäisiä katsojia tutustumaan teatterin ihmeellisen traagiseen ja jopa hullunhauskaan maailmaan. Ennen kaikkea kysymys on kansainvälisen teatteritaiteen tuomisesta Imatralle ja Etelä-Karjalaan. Festivaalin ohjelmistossa esitetään draamaa, tanssiteatteria, katuteatteria, sirkusta, balettia, klowneriaa, akrobatiaa, lastenteatteria, pantomiimia, nukketeatteria, katumusiikkia ja elokuvaa.

Olemme saaneet Imatran kaupungilta ehdotuksen festivaalin siirtämisestä heinä-elokuun vaihteeseen ja tavoittaa siten enemmän lomailijoita ja matkailijoita. Mielestämme elokuu sopii myös hyvin festivaalin ajankohdaksi, sillä silloin on tunnelmallista pimeyttä, lämpöä ja monella loma-aika. Haluamme tavoittaa uusia kansainvälisiä matkailijoita Keski-Euroopasta. Haluamme yhdistää tapahtumia yhteiseksi kaupunkifestivaaliksi. Ohjelmaa voidaan järjestää myös myöhään iltaisin.

Festivaalin taiteellisen johtajan Kamran Shahmardanin mielestä Imatra on Skandinavian Baden-Baden ja alueen matkailulliset ja kulttuurilliset panostukset ja vahvuudet tulisi ottaa entistä paremmin huomioon. Imatralla on hyvät ja toimivat esiintymissalit, Kulttuuritalo Virta on hieno paikka, tosin tekniikkaan toivomme hieman uudistuksia. Imatran Teatterin sali on uusi ja tosi hyvä, vaikkakin joihinkin esityksiimme hieman liian pieni.

Panostamme jatkossa taiteellisesti entistä korkeatasoisempiin esityksiin, Esityksiä tuomme vähemmän, mutta entistä laadukkaampina. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalia pidetään kansainvälisesti hienona ja omalaatuisena festivaalina, jolla on ennalta-arvaamaton, korkeatasoinen ja yllätyksellinen ohjelmisto.

Toivomme yhteistyötä jatkossakin muiden Imatran kaupungin tapahtumien (myös mahdollisten uusien tapahtumienkin) kanssa.

Etelä-Savon maakuntaliitto myönsi 31.8.2019 Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalille SAIMAA-ILMIÖ- tunnustuksen. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on ollut osa Imatran, Etelä-Karjalan ja Suomen teatterikesää jo 16 vuoden ajan.  Imatralla on vieraillut tähän mennessä yli sata eri teatteria ja 200 erilaista näytelmää ainakin 45 eri maasta ympäri maailmaa.  Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaali on ilmiö, joka elää rajapinnoilla – niin konkreettisilla rajoilla kuin kulttuurien ja esittävän taiteen rajoilla.