Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatterifestivaaleista järjestetään Imatralla  28.7.-31.7.2021. Festivaalin teemana on ”Koronan aikainen teatteri”. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Tänä vuonna esitetään Imatralla vallitsevan koronatilanteen takia vain katuteatteria. Festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kokoaa Imatralle jälleen monipuolisen ohjelmiston. 

Seuraava festivaali on järjestyksessään 17 1/2, johtuen siitä, että vuonna 2020 järjestimme vain puolet festivaalista, siis yksipäiväisen katuteatterifestivaalin, jossa esiintyi kaksi kotimaista ja kaksi virolaista ryhmää.

Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin tarkoituksena on esitellä kansainvälistä teatteria sen kaikissa ilmenemismuodoissaan, sekä koota yhteen teatterialan ammattilaisia ympäri maailmaa houkuttelemalla kaiken ikäisiä katsojia tutustumaan teatterin ihmeelliseen, traagiseen ja  hullunhauskaan maailmaan. Vuonna 2021 on tarkoitus kutsua Imatralle perinteisesti draamaa, tanssiteatteria, sirkustaidetta, lastenteatteria, katuteatteria sekä katumuusikoita.

Olemme luoneet uuden nettisivun  www.blackandwhitetheatre.fi. Vanha -net loppuinen nettisivu on myös käytössä vuoden 2021 loppuun. 

Julkaisemme kesän festivaalin ohjelmiston 5.6.2021 mennessä nettisivullamme https://blackandwhitetheatre.fi/.