Nikolai Gogolin ”Naimapuuhat” on Mustan ja Valkoisen Teatterin, sekä Kemerovon Oblast Drama Theatren yhteistuotanto. Ohjaus Kamran Shahmardan Ensi-ilta oli Kemerovossa 29.4.2014.

Lehdistötiedote

Suomalaisen Mustan ja Valkoisen Teatterin ja Siperialaisen Kemerovon Alueteatterin yhteistyöprojekti saa ensi-iltansa 29.4.2014

 29.4.2014 klo 18.30 Kemerovon alueen draamateatterissa saaiensi-illan Gogolin näytelmä ”Naimapuuhat” ja samalla vietettiin teatterin pitkäaikaisen näyttelijän Evgeni Shokinin 70-vuotis juhlaa.

 Tunnetun venäläisen klassikon kirjoittaman komedia kutsuttiin ohjaamaan Mustan ja Valkoisen Teatterin ohjaaja ja taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan. Projekti on osa Suomen ja Kuzbassin välistä kansainvälistä teatteriprojektia. Evgeni Shokin esittää yhden sulaisen, Zhevakinin roolin.
Kamran Shahmardanille on tämä työ jo kolmas ohjaus Kemerovon draamateatterissa, jossa hän on aikaisemmin ohjannut näytelmät Beckett (tammikuu 2013) ja Dostojevskin Muistelmia kuolleesta talosta (marraskuu 2013). Kamranin viimeisin ohjaus Suomessa on Mielenpuolen päiväkirja Lappeenrannan kaupunginteatterissa maaliskuussa 2014.
Legendaarinen Kemerovolainen näyttelijä Evgeni Shokin on esiintynyt Kemerovon alueteatterissa jo 38 vuotta, ja esittänyt yhteensä yli 250 roolia. Hän on ollut mukana kaikissa kolmessa Kamrnain ohjauksessa, ja hän on pitänyt yhteistyöstä Kamran Shahmardanin kanssa hyvin merkittävänä. Myös Kamranille on työskentely Evgeni Shokinin kanssa hyvin tärkeä, koska Shokin edustaa vanhaa koulukuntaa. Evgeni Shokin esiintyi toukokuussa 2014 Imatralla Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla.
Näytelmän sisältö: Höyrypäinen transsiinkutsu heräävien lemmentunteiden puhureissa. Nikolai Gogolin komedia johdattelee parisuhdealoittelijoiden ja kompuroivan flirttailun maailmaan, jossa nuoret ihmiset sekoittavat suuntavaistonsa rakkauden syttymisten myötä. Tunnetun komedian ilmapiiri virittää katsojan keväiseen rakkauden tunnelmaan, aistien herämiseen, lennokkuuteen. Agafya Tihonovnan on saavuttanut naimaiän. Ja vaikka hän on hyvä yttö ja myötäjäisetkin ovat runsaat, ei ole sulhaisen löytäminen kovin helppoa. Miten mennä naimisiin mitään pilamatta? Miten mennään naimisiin rakkaudesta tai laskemalla. Miksi hyvää asiaa ei kutsuta avioliitoksi? Ja mitä tekemistä täsää on rakkaudella?
Klassinen komedia on ajankohtainen edelleen. Ensi-illat pidettiin 29, 30 huhtikuuta ja 1. toukokuuta.
Kemerovon Oblastin A.Lunacharskin Draama Teatterin nettisivut:
http://www.kemdrama.ru/

shokin, naimapuuhatplakat