28.7 / klo 14.00-18.00 KURSSIN PAIKKA ILMOITETAAN MYÖHEMMIN
29.7. klo 10.00-15.00
30.7. klo 10.00-15.00

Maria Saporovskaja, Klovneria-työpaja / Workshop “Easy Clowning
Ilmoittautuminen kurssille päättyy 15.7.2024.
Sitovat ilmoittautumiset: mustanjavalkoisenteatteri (at) gmail.com
Kurssin hinta: 75€ / 3 pv
Työpaja toteutuu, jos osallistujaa on min. 10 hlöä.
Kurssin kieli on englanti.
Kurssin materiaalit eivät sisälly kurssimaksuun.

Tervetuloa Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin yhteydessä järjestettävälle unohtumattomalle klovneriakurssille. Sukella kansainvälisen teatteri- ja klovneriakokemuksen maailmaan ja astu esiin omalla luovuudellasi festivaalin valokeilassa.

Työpaja on suunnattu monille eri alojen ammattilaisille ja harrastajille: opiskelijoille, opettajille, kouluttajille, hoitajille, ohjaajille, näyttelijöille ja kaikille, jotka haluavat kokea klovneriagenren taikaa ja heittäytyä uusiin seikkailuihin. Tule löytämään itsesi, nauttimaan leikistä ja luovasta hauskanpidosta!

Kurssilla perehdytään monipuolisesti näyttelijätyöhön, sosiaalisiin ja mytologisiin hahmoihin, henkilöhahmojen luomiseen, maskeeraukseen, improvisaatioon, vuorovaikutukseen yleisön kanssa, pantomiimiin ja työskentelyyn parin kanssa. Tätä mestarikurssia voisi kutsua maagiseksi laboratorioksi, jossa prosessi on tärkeämpi kuin tulos ja virheet ovat kiinnostavampia kuin virheettömyys. Kokeile, heittäydy ja löydä uusia puolia itsestäsi klovneriagenren hauskan ja leikkisän prisman läpi.

Kurssilla painotetaan ryhmätyöskentelyä, mutta jokainen osallistuja saa tilaisuuden löytää ja ilmaista oman klovninsa. Luvassa on runsaasti pelien, harjoitusten ja tehtävien täyteistä toimintaa - unohtamatta hauskaa performanssiesitystä kurssin päätteeksi. Kouluttajana toimii kokenut näyttelijä ja ohjaaja Maria Saporovskaia. Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta mahdollisuudesta!

Mestarikurssin tuloksena on performanssiesitys.
Kurssin opettaja on näyttelijä ja ohjaaja Maria Saporovskaja

Maria Saporovskaia on näyttelijä, teatteritaiteen opettaja ja ohjaaja, joka hallitsee monipuolisesti eri taiteen alueet, kuten teatterin, musikaalit, klovnerian, työpajat ja dubbaamisen. Hänellä on noin 15 vuoden mittainen kansainvälinen kokemus teatteritaiteen parissa ja hän on tehnyt yhteistyötä monien esiintyjien ja yritysten kanssa.

Maria esiintyi muutama vuosi sitten Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalilla. Sittemmin hän on muuttanut Imatralle tavoitteenaan kehittää kansainvälisiä teatteri- ja kulttuurituotantoja yhdessä suomalaisten kollegoiden kanssa.