Kaakkois-Suomen suurin ja yksi Suomen kansainvälisimmistä teatterifestivaaleista järjestetään Imatralla heinäkuun kolmannella viikolla, eli 19.7.-23.7.2022. Festivaalin teemana on ”Koronan jälkeinen teatteri”. Festivaalia vietetään kotimaisten ja kansainvälisten huipputaiteilijoiden parissa. Festivaalin taiteellinen johtaja Kamran Shahmardan kokoaa Imatralle jälleen monipuolisen ohjelmiston.

Seuraava festivaali on järjestyksessään 18. ja vuonna 2022 palautuu festivaali taas viisipäiväiseksi. Ajankohta muuttuu viikon aikaisemmaksi. Mustan ja Valkoisen Teatterifestivaalin tarkoituksena on esitellä kansainvälistä teatteria sen kaikissa ilmenemismuodoissaan, sekä koota yhteen teatterialan ammattilaisia ympäri maailmaa houkuttelemalla kaiken ikäisiä katsojia tutustumaan teatterin ihmeelliseen, traagiseen ja hullunhauskaan maailmaan. Vuonna 2022 on tarkoitus kutsua Imatralle pääasiassa tanssiteatteria, mutta myös perinteisesti draamaa, sirkustaidetta, lastenteatteria, katuteatteria sekä katumuusikoita.

Julkaisemme tässä tiedotteessa kaksi tulevan festivaalin esitystä, joiden kanssa neuvottelut ovat jo pitkällä.

Lontoosta ollaan saatu Imatralle maailmankuuluisa Akram Khan Company soolotanssiesityksellä Chotto Xenos. A

https://www.akramkhancompany.net/productions/chotto-xenos/

XENOS Artistic Direction and Original Choreography Akram Khan, Chotto Xenos Direction and Adaptation Sue Buckmaster (Theatre-Rites)

'Miten sota alkaa? Ja miten se päättyy? Se riippuu siitä, kuka kertoo tarinan'. Akram Khanin palkitun täyspitkän sooloesityksen XENOSin inspiroima Chotto Xenos on kiehtova tanssituotanto, joka vie yleisön ajassa taaksepäin tutkimalla maailmassa usein unohdettuja ja kertomattomia tarinoita. Chotto Xenosin ohjasi Theatre-Ritesin taiteellinen johtaja Sue Buckmaster.

Berliinistä saapuu Imatralle tanssiteatteri cie toula limnaios esityksillä Tell me a better story 1 + 2.

https://toula.de/en/tell-me-a-better-story-1/

Esityksen konsepti, koreografia ja puvut: Toula Limnaios

”Tell me a better story” on sarja soolo-/duettokappaleita, jotka kehitettiin yhtyeelle eristyneisyyden ja pandemian aikana, jolloin kohtasimme epävarmuutta ja epätoivoa, katsomme olematonta tulevaisuutta, koimme jokaisen päivän uudestaan. Annoimme toisillemme tämän "arvokkaan ajan" ja antauduimme kehitysprosessille, joka tarttui meihin odottamatta ja vei meidät mukaan.

Julkaisemme kesän koko festivaalin ohjelmiston 1.5.2022 mennessä nettisivullamme https://blackandwhitetheatre.fi/.