Kävelykatu Koskenparras Ke 28.7 klo 21.00

Tapahtuman avajaisillan päättävät maailmalla tunnetut virolaiset, muusikko Tiit Kikas  , sekä legendaarinen säveltäjä jz koskettinsoittaja Peeter Vähi.. He luovat Koskenpartaan lavalle vaikuttavan musiikki- ja laserharppushown 'Sound Reflections'.

Tiit Kikas ja Peeter Vähi ovat kaksi itsenäistä taiteilijaa, mutta heitä yhdistää vuosien mittainen luovan tekemisen yhteistyö. Molemmat ovat olleet saksalaisen levy-yhtiön Erdenklangin taiteilijoita, ja ovat esiintyneet samojen folklaulajien kanssa Glasperlenspiel-festivaalilla, jossa yhdessä esittäneet mm. "Time Dilat" teoksensa. Osittain impovisoidussa 'Time Dilatissa' lavalla on vain kaksi muusikkoa. Taustamusiikista tarkka kuuntelija tunnistaa linnunlaulun, ukkosen, kirkonkellot, veden solinan, Viron kansallisen mieskuoron, buddhalaiset munkit, itämaiset soittimet, sinfoniaorkesterin.

Tiit Kikas on ollut säveltäjänä ja sovittajana yli sadalle musiikkialbumille ja on luonut musiikkia yli kymmenelle elokuvalle,  televisio- ja radio-ohjelmalle. Kirile Loon albumin "Lullabies for Husbands", tuotti Tiit Kikas, ja se nousi Euroopan musiikkikartan 20 parhaan joukkoon. Hän on luonut musiikkia mm. Tallinnan kaupunginteatterin elokuvalle "Kauppa unelmista" tuotannolle "Genomi" ja "Suurten koneiden musiikki" joka esitettiin No-Big-Silence -yhtyeen kanssa Leigo Lake -musiikkifestivaaleilla.

Peeter Vähin teoksille on ominaista monipuolisuus, kuuntelijaystävällinen ääni, eksoottisten instrumenttien ja elektronisten laitteiden taitava soveltaminen sekä laaja valikoima erilaisia mielialoja, filosofisista ja meditatiivisista aina barokkiliikkeisiin. Huomionarvoisia ovat  säveltäjän laajat näköalat. Laulusävellyksissään hän on käyttänyt sanoituksia (äidinkielensä viron lisäksi) sanskritiksi, tiibetiksi, saksaksi, englanniksi, latviaksi, venäjäksi, latinaksi, japaniksi, fulaniksi ja koptiksi. Hänen tärkeimmät teoksensa ovat oratorio 'Mary Magdalene Gospel', 'Mystical Uniting' kamariyhtyeelle, kantaatti 'Supreme Silence'' mezzosopraanolle, mieskuorolle ja käsikelloille, afrikkalainen vihkimisrituaali 'African initiation rite In the Mystical Land of Kaydara'  kertojille, laulusolisteille, kahdelle kuorolle ja sinfoniaorkesterille, 'Forty-two' and 'To the Mother' sinfonietta-orkesterille, huilukonsertto 'Chant of Celestial Lake'. Hänen musiikkiaan on julkaistu noin 70 levyllä, mukaan lukien 12 sooloalbumia.