Vahvan liikkeen juhlaa

Suomalaisen nykytanssin kärkiryhmä Susanna Leinonen Company vierailee Mustan ja Valkoisen Teatteri-festivaalilla. Avajaisillassa nähdään otteita maailmalla kiertäneistä teoksista Suo tihkua vihreä tammi, Fragile | Entity ja Nasty. Suomen Kansallisbaletille alkujaan valmistunut Suo tihkua vihreä tammi saa uusinta ensi-iltansa syksyllä Tanssin talossa Helsingissä. Fragile| Entity valmistui Skånes Dans teaterille ja on sittemmin siirtynyt SLC:n ohjelmistoon. 

Koreografia Susanna Leinonen
Musiikki Mia Erlin, Kasperi Laine, Arvo Pärt
Puvut Sari Nuttunen, Erika Turunen
Tanssi Camilla Keihäs, Atte Kilpinen, Tatiana Urteva

Susanna Leinonen Company tunnetaan kansainvälisesti visuaalisista ja tunteisiin vetoavista teoksistaan. Ryhmän perusti vuonna 2001 sen taiteellinen johtaja, tanssija-koreografi Susanna Leinonen, joka on yksi maamme arvostetuimmista koreografeista.

Susanna Leinonen Companyn teoksissa yhdistyvät vahva fyysisyys, ekspressiivisyys ja tekninen virtuositeetti. Ryhmä luo syvällisiä teoksia, jotka kietovat katsojan mukaansa intensiiviseen tunne- ja liikemaailmaan. Teosten visuaalinen ilme on vaikuttavan minimalistinen korostaen tanssijoiden kehollisuutta ja fyysisyyttä. 

Ryhmä on vieraillut ympäri maailmaa, esiintyen merkittävillä festivaaleilla ja teattereissa mm. Saksassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Etelä-Koreassa. Susanna Leinonen Companyn teokset ovat keränneet kiitosta ja arvostusta sekä yleisöltä että kriitikoilta. Oman ryhmänsä lisäksi Susanna Leinonen on luonut teoksia kansainvälisille baletti- ja nykytanssiryhmille, kuten Ruotsin Kuninkaalliselle baletille, Suomen Kansallisbaletille, Nürnbergin baletille, Skånes Dance Theatrelle ja Danish Dance Theatrelle.