LAUANTAI / SATURDAY 23.7

18.30
V**** SOTA. UKRAINA. KIRJEITÄ RINTAMALTA  /
Х ** войне. Ukraine. Letters from the front
Vaba Lava (Viro / Estonia)
Teatteri Imatra
90 min
Osta lippu /Buy tickets

Tämä on näytelmä sodasta. Siitä, mitä tällä hetkellä tapahtuu. Siitä, kuinka sota alkoi. Siitä, mitä tapahtuu ihmisille, jotka sota erottaa. Mitä he näkevät, mitä he tuntevat ja mitä he ajattelevat. Tämä on dokumentaarinen todiste kirjeinä, joita tällä hetkellä Ukrainassa ja Venäjällä olevat ystävät kirjoittavat toisilleen päivittäin.

Dokumentaarisen esityksen on ideoinut arvostettu näyttelijä ja ohjaaja JULIA AUG, joka on koonnut tekstejä omasta kirjeenvaihdostaan ​ Ukrainan pommisuojissa olevien ystävien ja teatteri-ihmisten kanssa.

Kyseessä on projekti, joka ei ole vain teatteriesitys, vaan myös elävä kronikka siitä, mitä tapahtuu juuri nyt meidän aikanamme, ympärillämme ja elämässämme. Näytelmällä on selvä alku, mutta se ei ole vielä ohi. Se ei pääty ennen Venäjän sodan päättymistä Ukrainassa.

This is a play about war. From what is happening now. About how the war started. What happens to people who are separated by war. This is documentary evidence in letters that friends currently in Ukraine and Russia send to each other every day. The author of the idea is the actor and director Julia Aug. The basic text is her correspondence with friends in bomb shelters in different cities of Ukraine. It is not just a theatrical production, but a living chronicle of what is happening right now, in our time, around us and in our lives.

Author and stage director Julia Aug
Set designer Katharina Kuusemets
Video designer Laura Romanova
Light designer Priidu Adlas (Eesti Draamateater)
Musical director Ardo Ran Varres
Translation to Estonian Tiit Alte
Translation to Finnish Katri Lätt and Anne Hinkkanen
On stage: Ivo Uukkivi (Eesti Draamateater), Rea Lest, Simeoni Sundja, Loviise Kapper, Harald T. Rosenstrøm (NO)
Photos Siim Vahur